Домашно насилиеПубликации

Подай ръка-дари усмивка! Нека заедно да спрем и да кажем „НЕ” на насилието над жени и деца

Да кажем НЕ на насилието над жени и деца-Асоциация ИМАГО

Аз съм едно младо момиче, но вече станало жертва на насилие от баща ми. Близо 18 години мама и баба са ме отгледали. Той никога не е живял с мен, не се е интересувал, не е полагал никакви грижи. Не се интересуваше от никой. Не звънеше, не си идваше, живееше в друг град.

Февруари месец загубих баба и тогава започна ужаса ми. ”Баща ми” реши да се прибере (или просто да избяга от делата му за издръжка на другото му дете, в другия град). Не можех да го приема. Той за мен е чужд, един от всички в града-непознатия. Той не ме познава. Знае само името ми, но не му пречеше да ми обяснява как е идеалния баща-пример бил за баща.

Започна психически тормоз. Щял да ни изхвърли от апартамента, защото половината бил негов. Обиди, физически заплахи, защото не си вдига даже чинията, когато е ял и направиш ли забележка, веднага ще ти разбият устата. Разходи не плащаше. Крадеше от чанти, пари от касички и общо взето, където намери. Не се примирявах с това и с всеки опит за защита започваха обидите и заплахи за разбиване на глави, носове и т.н. Изнесохме се с майка ми.

Сега искам да помагам на хора жертви на насилие. Аз, още дете, се справих с насилието. Вече не ме е страх да се изправя срещу един насилник, страхуващ се от собствената си сянка. Благодарение на екипа на „Без насилие” се чувствам сигурна и спокойна.

Нека насилниците разберат, че те са едни страхливци, стига да потърсим правилните хора, които ще ни помогнат!

Аз искам да помагам J

Ако Вие или Ваш познат сте станали жертва на домашно насилие и имате нужда да работите по преодоляването на психическите последици, потърсете помощ от екипа на Асоциация ИМАГО, състоящ се от професионални психолози и психотерапевти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *