Емоционално насилие

Ако ти или твой познат сте станали жертва на емоционална злоупотреба или тормоз и имате нужда да работите по преодоляването на психическите последици – може да потърсиш помощ от нашия екип от професионални психолози и психотерапевти. Ние ще ти помогнем да преодолееш травмата и да възвърнеш нормалния ритъм на твоя живот.

Как може да прецениш, че си въвлечен в отношения на емоционална злоупотреба?

Вероятно е да преживяваш емоционално  насилие или изнудване от твоя партньор, родител, колега, близък ако:

 • Напоследък усещаш, че те заплашват да бъдеш наказан за това, че не постъпваш както другите искат.
 • Чувстваш се контролиран от чужди заплахи и потребности
 • Често си задаваш въпроси: ‘Защо не съумявам да отстоявам позицията си?; ‘Защо никога не успявам да наложа мнението си?’;
 • Усещаш, че си манипулиран от той близък. Възмущава те, че си се отказал от себе си, за да удовлетвориш чужди желания.
 • Изпитваш изтощение от поредната ’битка’ с твой близък и отново изпитваш пораженчески чувства.

Ако искаш да прочетеш в детайл за формите на емоционално  насилие  , може да разгледаш тази страница.

Но какви са последиците, ако не се вземат мерки навреме?

Емоционалното насилие е също толкова разрушително и вредно, колкото и физическото и може да причини огромни щети за психичното здраве на човека. Често хората, които упражняват емоционално насилие върху вас, познават слабите ни места и дълбоките ни тайни. Без значение колко им пука за вас, те използват тази вътрешна информация, за да получат това, което искат: вашето подчинение.

Емоционалното насилие е  особено коварен и много сериозен метод за въздействие. Когато е системно, емоционалното насилие води  до стрес, който може да отключи здравословни проблеми.

Характерно за хората, преживяващи емоционално  насилие е, че често страдат от безсъние липса или засилване на апетита, злоупотреба с алкохол и вещества, депресия, фобии, панически атаки, емоционална притъпеност, страх от обвързване

Здравословните и психологически  проблеми не изчерпват последиците от емоционалното  насилие, изнудване и манипулация. Хората често се губят усещането за удоволствие в живота и намалят социалните си контакти, чувстват се манипулирани.

Какви мерки може да вземеш?

Ако имаш нужда от подкрепа в справянето с депресия, и искаш да постигнеш качествен напредък възможно най-бързо, може да се обърнеш към един от специалистите психотерапевти от екипа ни.  Tук ще намериш всичката информация, която ти е необходима!

Какви са ползите от консултацията или терапията?

След консултации и терапия с нашия екип,  ще започнеш да чувстваш себе си, да разпознаваш емоциите си и да си дадеш позволение да изпиташ удоволствие от живота. Ето обобщение на обратната връзка, която сме получили от клиенти, които вече сме консултирали успешно:

 • Обичат себе си, чувстват се добре в своята кожата у не се влияят от чуждото мнение.
 • Имат постоянна енергия, водят целеустремен живот.
 • Изпитват наслада от живота.
 • Приемат, че животът е предизвикателство, но те имат силни страни и могат да се справят.
 • Използват страданието, за да научат на нови умения.

Защо да се спреш на нашия екип в избора си за помощник в справянето с емоционалната злоупотреба и тормоз и последиците от тях?

Присъстващите ще се убедят, че причините са десетки. Ето ги най-важните 4 от тях:

 • Експертиза – Имаме дългогодишен опит и сме помогнали успешно на над 250 живота през последните 5 години. Придобили сме опит от преживяванията на хората, техните болки и радости. В допълнение, знаем колко е отговорна нашата работа, затова и постоянно търсим начини да подобряваме нашата квалификация и знания.
 • Индивидуален план –  Работим спрямо поставените от вас цели и вашите обстоятелства; Ние ви съпътстваме в във вашия път към запознаване със себе си, емоциите си и съкровените преживявания.
 • Дискретност– Винаги подхождаме с конфиденциалност към вас и вашите проблеми. Посещението при нас е дискретно. Поради подходящото местоположение на нашия офис и типа на нашата практика гарантираме, че визитата при нас няма да предизвика неловки социални ситуации.
 •  Лично ангажиране – Може да разчитате на емпатия и разбиране от наша страна – за нас е важно е да се чувствате добре и да бъдете доволни от своя прогрес. Затова един от принципите ни е да поддържаме доверителна връзка и извън формата на терапевтичната сесия, защото знаем, че промяната не е лесен процес.

Краси  Попова

Терапевт- консултант

Телефон за контакт: 0884944411