Истории

Краси Попова, консултант-терапевт | София

 

Аз съм експерт в областта на психологичното консултирането по проблеми, свързани с преживявания на лични кризи като раздяла, депресия, панически атаки, хранителни разстройства и кризи в отношенията между партньорите. 

 През 2011 г. се дипломирах като магистър  по клинична и социална работа  в  Нов Български Университет  и  Български Институт за Отношения между хората .Програмата е създадена от практикуващи психиатри, психолози, клинични социални работници и психоаналитици от България, САЩ и Великобритания. Програмата работи в сътрудничество с докторската и магистърската програма по клинична социална работа в Колежа “Смит”, САЩ.

Обучение в  курс по когнитивна терапия към  Българската асоциация по когнитивно-поведенческа психотерапия-2011г.

 Обучение съм  в EMDR психотерапия към Асоциация EMDR Европа, EMDR – СЕРТИФИКАЦИОННА ПРОГРАМА- 2018г

Обучение в магистърска програма Психологично консултиране в Бургаски свободен университет 2018/2019г.

 

От м. юли, 2013 г. съм член на УС на “Асоциация Имаго” и консултант-терапевт  в организацията.

 

Области на консултиране:

  • Партниране на  клиенти с психична болест и техните семейства, прилагане на психо-социални интервенции.
  • Консултиране на хора с депресивни и тревожни разстройства, панически атаки, обсесивно-компулсивни разстройства, страхови неврози;
  • Консултиране на хора с пост – травматично стресово разстройство след преживявания житейски кризи / сексуално, физическо, емоционално насилие /.
  • Консултиране при проблемни отношения между партньорите, родителите и децата, семейни кризи
  • Консултиране на хора след раздяла и раздяла;
  • Консултиране след преживяна загуба на близък човек;

 

Какво трябва да знаете за терапията?

Често клиентите ми задават въпроса  “колко често в месеца е необходимо да посетите терапията и кога ще почувствате резултата” . От моя опит може да се каже, че в началото на терапевтичния процес броят посещения е добре да бъде между 3 и 4 пъти месечно за минимум два месеца, през който клиентът чувства чувствителна промяна.  В следващите периоди терапията остава поддържаща, като срещите могат да се сведат до 2 или 3 месеца до пълно възстановяване. Важно е да знаете, че значителна част от взаимоотношенията между клиента-терапевт се случват между отделни сесии, когато работата продължава от разстояние. 

 

Телефон за връзка: 0884944411

Електронна поща: beznasilie@gmail.com