Истории

Краси Попова, психолог | София

Красимира Попова, психолог в София

Аз съм консултат –терапевт  , експерт в сферата на психодинамичната психотерапия  и  дългосрочното  консултиране по проблеми свързани с преживявания на лични кризи като раздяла, депресия, паник атаки, хранителни разстройства и кризи в отношенията между партньорите..За последните 5 години работа съм помогнала на над 140 клиента да възвърнат контрола върху своя живот и да намерят своя път към щастието и баланса. Прочетете някои от постигнатите от мен успехи като психолог ТУК

Сертифициран консултант–терапевт съм към Българска aсоциация по когнитивна-поведенческа психотерапияПрез 2011 защитих магистратура по клинична и социална  работа в Нов Български Университет и Български Институт за Отношения между хората. Програмата е част от докторската  и магистърска  програма по Клинична социална работа към колежа ‘Смит’, САЩ.Специализацията ми е в областта на психичното здраве и болест.

Моята  опитност в психологията през годините показа, че психотерапевтичната помощ помага за разрешаване на стари конфликти и травми,  които се отразяват на вътрешният емоционален живот на човек  и  са причина за страдание.През терапията човек се учи да познава себе си,да разчита емоционалните сигнали на тялото си,  да променя моделите си на поведение, които му помагат да бъде по-успешен в личен и професионален план, да открива и осъществява отдавна забравени свои качества, хобита и преживявания, с други думи – да бъде истински щастлив.

Моят подход за работва с клиентите представлява обучение, което им позволява да съхранят модела на положителна промяна и след успешно приключване на терапевтичните сесии. След като терапията приключи, клиентът запазва възможността да поддържа връзка с мен, когато има нужда при решаване на важни въпроси в личен и професионален план.

История като психолог

Считано от май, 2010 година съм член на екипа на сайт “Без насилие” и подпомагам неговите дейности .  От 2012 година имам лична  практика и приемам клиенти с различна психологична проблематика, свързана с отношението към себе си или другите хора.

Имам опитност и умения при работа с клиенти с психична болест .

Имам опитност и умения в областта на семейното консултиране и овладяването на кризи семейната система .

През 2013 г. станах член на УС на “Асоциация Имаго” и психотерапевт  – консултант на организацията.

 

Области на консултиране и психотерапия, в които имам компетентност като психолог:

  • Партниране на клиенти с психична болест и техните семейства,прилагане на психо –социални интервенции.
  • Консултиране на клиенти със шизоидно личностово разстройство.
  • Консултиране на хора с депресивни и тревожни разстройства, панически атаки, обсесивно – компулсивни разстройства, страхови неврози.
  • Конфликтни и проблемни отношения между партньори, родители и подрастващи деца;
  • Личностови разстройства, създаващи проблеми във взаимоотношенията с другите;
  • Консултиране на хора с пост – травматично стресово разстройство след преживяни житейски кризи /сексуално, физическо, емоционално насилие/.
  • Работа с клиенти с хранителни разстройства – булимия, анорексия;

 

Какво трябва да знаете за терапията и посещението при психолог?

Често клиентите ми задават въпроса “колко често в месеца е необходимо да посещавам психолог и кога ще усетя резултата”. От моя опит мога да кажа, че в началото на терапевтичния процес,  броят на посещенията е добре да бъде между 3 и 4 пъти месечно в продължение на минимум два месеца, през които клиента осезаемо усеща промяна в състоянието си и прави промени. В последващите периоди терапията остава поддържаща като сесиите могат да се сведат до 2 или 3 месечно до пълно възстановяване и след това да се остане на поддържаща терапия поне веднъж месечно. Важно е да знаете, че значителна част от вазимоотношенията между клиент-психолог се случват между отделните сесии, когато работата продължава от разстояние.