Истории

Краси Попова, психолог | София

Красимира Попова, психолог в София

Аз съм психолог, експерт в сферата на психологичното консултиране по проблеми свързани с преживявания на лични кризи като раздяла, депресия, паник атаки, хранителни разстройства и кризи в отношенията между партньорите. За последните 5 години работа съм помогнала на над 140 клиента да възвърнат контрола върху своя живот и да намерят своя път към щастието и баланса. Прочетете някои от постигнатите от мен успехи като психолог ТУК

Сертифициран консултант–терапевт съм към Българска aсоциация по когнитивна-поведенческа психотерапияПрез 2011 защитих магистратура по клинична и социална  работа в Нов Български Университет и Български Институт за Отношения между хората.

Моят опит в психологията през годините показа, че психотерапевтичната помощ помага за разрешаване на стари конфликти и травми, които са причина за страдание. През терапията човек се учи да познава себе си, да променя моделите си на поведение, които му помагат да бъде по-успешен в личен и професионален план, да открива и осъществява отдавна забравени свои качества, хобита и преживявания, с други думи – да бъде истински щастлив.

Моят подход за работва с клиентите представлява обучение, което им позволява да съхранят модела на положителна промяна и след успешно приключване на терапевтичните сесии. След като терапията приключи, клиентът запазва възможността да поддържа връзка с мен, когато има нужда при решаване на важни въпроси в личен и професионален план.

История като психолог

Считано от май, 2010 година съм член на екипа на сайт “Без насилие” и подпомагам неговите дейности.  От 2012 година имам частна практика и приемам клиенти с различна психологична проблематика, свързана с отношението към себе си или другите хора.

През 2013 г. станах член на УС на “Асоциация Имаго” и психолог – консултант на организацията.

 

Области на консултиране и психотерапия, в които имам компетентност като психолог:

  • Консултиране на хора с депресивни и тревожни разстройства, панически атаки, обсесивно – компулсивни разстройства, страхови неврози.
  • Конфликтни и проблемни отношения между партньори, родители и подрастващи деца;
  • Личностови разстройства, създаващи проблеми във взаимоотношенията с другите;
  • Консултиране на хора с пост – травматично стресово разстройство след преживяни житейски кризи /сексуално, физическо, емоционално насилие/.
  • Работа с клиенти с хранителни разстройства – булимия, анорексия;

 

Какво трябва да знаете за терапията и посещението при психолог?

Често клиентите ми задават въпроса “колко често в месеца е необходимо да посещавам психолог и кога ще усетя резултата”. От моя опит мога да кажа, че в началото на терапевтичния процес,  броят на посещенията е добре да бъде между 3 и 4 пъти месечно в продължение на минимум два месеца, през които клиента осезаемо усеща промяна в състоянието си и прави промени. В последващите периоди терапията остава поддържаща като сесиите могат да се сведат до 2 или 3 месечно до пълно възстановяване и след това да се остане на поддържаща терапия поне веднъж месечно. Важно е да знаете, че значителна част от вазимоотношенията между клиент-психолог се случват между отделните сесии, когато работата продължава от разстояние. 

Адрес на практикaта:

гр. София, ул „Триадица“ 5 А, ет.4, офис 411

Телефон за контакт:

+359884944411

Работно време:

Понеделник-петък от 11.00 до 20.30 часа, в събота от 11.00 до 18 часа, с предварително записване на консултациите по телефон, поне 2 дни предварително;

 

Разгледай секцията Истории с добър край или предприеми действие още сега и насрочи безплатна консултация с Краси Попова – 📞 088 4944411.