Статии

Край на депресията през 2018 или 18 причини да потърсиш психолог!

Идва Нова година. Дните преди началото на 2018 са ключови както за направата на равносметка за отминалата година, така и за полагане на цели за следващата. Времето е подходящо за това да излезем от затвора на собственото си мислене и да се отървем от негативните модели и деструктивните навици.

По този случай, и въз основа на работата с моите клиенти,  реших да обобщя най-срещаните мотиви, които карат хората да потърсят професионална помощ от психолог в справянето с депресията. Спиъкът не е изчерпателен. Също така съм сигурна, че той няма да успее, да отговори на вижданията на всички читатели, но се надявам да вдъхне увереност на тези от вас, които търсят отговори и които все още се колебаят да потърсят помощ в разрешаването техните проблеми и да адресират с решителност въпроса за психологичното им здраве.

Като човек и като професионалист вярвам, че терапията може да донесе трайно и устойчиво щастие на всички хора, които изпитват дискомфорт в собствената си кожа, страдат или са изпаднали в депресивно състояние.  Консултацията с психолог помага за разрешаване на стари конфликти и травми, които са причина за страдание. През терапията човек се учи да познава себе си, да променя моделите си на поведение, които му помагат да бъде по-успешен в личен и професионален план, да открива и осъществява отдавна забравени свои качества, хобита и преживявания, с други думи – да бъде истински щастлив.

Ето и основните прични:

 1. Защото желаят по-добро здраве, както психическо, така и физическо. А те винаги са взаимно свързани.
 2. Защото няма по-голяма болка от неразказаната история. Ние сме постоянно свързани във Фейсбук, имаме стотици приятели, но се чувстваме самотни.
 3. Защото клиентите ми се стремят  не само към по-дълъг живот, но и искат да го изживеят пълноценно.
 4. Защото вярват, че чрез отчетността на терапията е много по-вероятно да постигнат целите си. Така са спокойни, че положителната промяна няма да се превърне в поредната неспазена новогодишна резолюция.
 5. Защото кариерата и финансовото положение са важни за тях и те искат да постигнат спокойствие на ума, което да им позволи да се фокусират върху тяхното професионално и личностно развитие.
 6. Защото всички те се стремят да създадат добри, та дори изключителни връзки с обичаните от тях хора, а това става само тогава, когато самите ние сме щастливи!
 7. Защото клиентите ми имат проблем със съня и за тях и тяхното здраве е важно да си осигурят по-добър сън, да бъдат жизнени и енергични в своя ден!
 8. Защото търсят по-добро самочувствие и се стремят към здравословен сексуален живот.
 9. Защото фактът, че са взели решение да излязат от негативната спирала и са предприели действие им носи самочувствие и увереност! Макар в началото крачките да са малки, те усещат напредък.
 10. Защото е доказано, че терапията дава реултат. Много от клиентите ми се решават на тази така важна стъпка за техния живот и бъдеще, след като са прочели успешните истории на сайта ни.
 11. Защото добрата терапия дава трайни резултати и довежда до устойчива промяна. Тя създава здравословни навици и модели на мислене и поведение.
 12. Защото вече са опитали сами, но не се е получило. “Лудост е да правиш едно и също и да очакваш други резултати” – Айнщайн.
 13. Защото вече са страдали достатъчно и е време да оставят травмите в миналото.
 14. Защото има негативни последици, ако не вземат мерки.
 15. Защото хората, които ги обичат винаги се радват да ги виждят щастливи.
 16. Защото няма нищо срамно в това да бъдеш човек и да потърсиш помощ.
 17. Защото с нашето действие (и бездействие) даваме пример на околните.
 18. Защото животът е прекрасен и те заслужат да го живеят в радост и вълнение.

Това беше от мен! Пожелавам ви успешен старт и година, изпълнена с щастие, споделени моменти на радост и топлина!

С обич, Краси!

За Автора:

Прочети за опита на Краси Попова и за методите, които тя използва!

Завоювай контрола над своето щастие и започни 2018 с увереност и решителност за промяна – насрочи безплатна консултация с Краси Попова📞 088 4944411.